По покана на Фондация „С.Е.Г.А“ – Старт за ефективни граждански алтернативи, екипа на сдружение „Хаячи“, специалисти по проект „Бъдеще за децата в община Нови пазар, представители на образователни институции от Община Нови пазар, здравни и образователни медиатори взеха участие в обучение на тема „Съвместна работа между училище, социални услуги и родители за по-добро образование на децата от гр. Нови пазар“, което се проведе на 20-22 март 2024г. в „Св.Св. Константин и Елена“, Варна.

Фондация „С.Е.Г.А“ участва като партньор в проекта „Приобщаване на училища“, който се реализира в четири държави – Унгария, Словакия, Албания и България, финансиран от Програмата на Европейския съюз Хоризонт 2020 – Изследвания и иновации.

Основната цел на проекта е да се бори срещу модела на изключване от образованието о срещу системното възпроизвеждане на неравенства в изолираните училища и общности. Специфичните цели на проекта са насочени към подкрепа за училища в общностите, създавайки пространство и култура за споделяне между различни етнически общности като инициира взаимодействие и синергия от опита на местно, регионално и транснационално ниво. Очакваното въздействие на проекта е да допринесе за Европейските инициативи и интервенции за преодоляване на неравенствата.

Обучението, което се проведе цели да помогне за преодоляване на тези неравенства чрез подобряване на комуникацията между институциите – образователни и социални – родители и общността за подобряване на образователното ниво на децата от гр. Нови пазар и съответно за по-добра реализация в живота.

 1,164 прегледа общо,  1 днес

Facebook коментари
Споделете тази статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *