Община Нови пазар подписа договор по проект „Бъдеще за децата в Община Нови пазар“ с цел предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги, включително в домашна среда, както и други видове консултативна подкрепа с цел превенция на рисковете от изоставяне на деца, намаляване на негативните тенденции свързани с детската бедност. Главна цел е подобряване качеството на живот в контекста на Европейската гаранция за детето (ЕГД).

Предстои подбор на екип от специалисти, който ще изпълнява заложените дейности. В рамките на проекта ще бъдат наети 11 служители, 9 от Община Нови пазар: експерт социални услуги – 3бр.; специалист ранно детско развитие – 3бр.; психолог -1бр.; социален педагог – 1бр.; специалист общностен модератор – 2бр.; медицинска сестра – 1бр.; и 2 служители на Сдружение „Хаячи“: социален консултант – 1бр.; общностен педагог – 1бр.;

Специалистите ще се подберат съгласно подадени заявки към Дирекция „Бюро по труда“ гр. Нови пазар от безработни лица и лица търсещи работа.

 103 прегледа общо,  1 днес

Facebook коментари
Споделете тази статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *