Регионален застъпнически форум по проект „Цветно утре за нашите деца“

29 юни 2022, гр. Нови пазар. Регионален застъпнически форум по проект „Цветно утре за нашите деца“ ще се проведе на 01 юли, от 10:00 ч. в гр. Нови пазар. Събитието се организира от Сдружение „Хаячи““ в гр. Нови пазар, ул. „Васил Левски“ № 3.

Проектът „Цветно утре за нашите деца“ цели подобрения в детското и майчино здраве чрез провеждане на застъпническа кампания за универсален достъп до лекарства за децата от 0 до 3 години. Основната цел на кампанията е приемане на нормативни и законодателни промени като част от устойчива национална лекарствена политика в България.

Конкретните цели в проекта са изготвени на базата на резултатите от експертен доклад, който ще бъде представен по време на предстоящия форум. В рамките на събитието експерти ще обсъдят застъпническото предложение за осигуряване на безплатни лекарства, диетични храни и хранителни добавки за деца от 0 до 3-годишна възраст. С фокус върху детското и майчиното здраве кампанията предлага важни стъпки за по-здраво подрастващо поколение, които имат и сериозен икономически ефект.

Повече за кампанията

Проект „Цветно утре за нашите деца“ е част от проект за подобряване на майчиното и детско здраве сред ромска общност „С грижа от 0 до 3“. Изпълнява се от коалиция от шест организации: Фондация „Фонд ИГА“, Сдружение „Ларго“, Сдружение „Инициатива за равни възможности“, Сдружение „Жажда за живот“, Сдружение „Клуб на нестопанските организации“ и Сдружение „Хаячи“.

За още информация последвайте страницата във Facebook на проекта „Цветно утре за нашите деца“ и на Сдружението.

 2,082 прегледа общо,  1 днес

Facebook коментари
Споделете тази статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *