Днес 11.04.2023г. от 11.00 часа се проведе Регионална конференция в гр. Нови пазар, която целеше да се споделят добри практики и политики, касаещи „Ролята на жената в обществото“. Откриване направи г-жа Мюзеям Али /председател на Сдружение „Хаячи“/. Самото сдружение е с обществено полезна дейност, работещо в Североизточен регион включващ областите Шумен и Варна по проекта „Повишаване на капацитета на сдружение „Хаячи“ финансиран от „Български фонд на жените“. Г-жа Мария Николова и Нуртен Джевджетова представиха част от проектите, по които работи сдружението. Дискусия се откри от г-жа Майя Грозданова, покана получи и г-жа Златина Таскова – зам. кмет на община Нови пазар.

В Конференция взеха участие представителки на различни институции от общините Нови пазар, Каолиново, Девня, Каспичан, Никола Козлево и Шумен. Дискутираха се теми за толерантността в семейството и работното място в обществото. Г-жа Мария Христова, която е член на сдружение „Хаячи“ представи презентация за равнопоставеност, женско движение, „великите жени“ от нашето съвремие, преуспели жени от ромски произход.

Много интересни и различни наблюдения и мнения се чуха в залата от присъстващите. Като заключение всички написаха с една дума какво вземат със себе си от Конференцията.  Договорено е и впоследствие да се продължат срещи от този тип, най-важно и ценно за нас е да се чуват мнения по различни въпроси.

Благодарим на всички участници за ползотворната работа.

 2,548 прегледа общо,  1 днес

Facebook коментари
Споделете тази статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *