Сдружение „Хаячи“ с обществено полезна дейност проведе Конференция на тема „Какво сме постигнали през годините“. Конференцията посветена на 20 годишнината на сдружението. В конференцията взеха участие дългогодишни партньори на сдружението от общините, в които то извършва дейности: Нови пазар, Каспичан, Никола Козлево, Каолиново, Девня, Дългопол и
Провадия. Присъстваха директори на дирекции социално подпомагане Нови пазар, Каолиново, Девня, социални услуги от Общината, здравни и образователни медиатори, социални услуги от региона, представители на областна управа от област Шумен, представители на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ Педагогическия факултет и Катедра „Социални дейности“, Директори на училища, детски градини, представители на МБАЛ Шумен, представители на Асоциация „Интегро“ гр. Разград, Фондация С.Е.Г.А, синдикални лидери на местно ниво и много други. Конференцията бе открита от заместник кмета на Община Нови пазар г-н Аян Мехмедов и председателя на сдружението г-жа Мюзеям Али. За тържествената Конференция получихме поздравителни адреси от: Български фонд на жените, от Клуб на НСО Търговище, от Екипа на катедра „Социални дейности“ на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, от Декана на Педагогическия факултет към  Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, от Председателя на ОБКС на СБУ г-жа Валя Видева, от ЦНСТЗПЛСУИ с. Памукчии, от Ивайло Душев представляващ фирма „МАРКЕТИНГОВИ ПРОУЧВАНИЯ 2020“ ЕООД и много други. Конференцията се проведе с финансовата подкрепа на проектите: ПР.101091529 BIRDS in BG, CER  в рамките на програма „Мисия: възможна“ на БФЖ, с финансовата подкрепа на Български фонд за жените (БФЖ) и Европейския съюз (ЕС)съгласно  Дог. № 23-PROP-000075 със Сдружение „Хаячи“ с обществено полезна дейност и проекта 101004653 — Inclusion4Schools „Приобщаващи училища“ на Фондация С.Е.Г.А.

На конференцията споделихме нашия 20 годишен опит с кратък филм и презентация. В презентацията споделихме подробно за голяма част от нашите реализирани и текущи дейности и проекти. Дискутирахме за имиджа на НПО-та и за това как те влияят на обществото. Присъстващите взеха активно участие в дискусията като всички изказаха мнения, че неправителствения сектор е много важна част от ежедневието ни и заема мястото на балансьор и инициатор по актуални теми и дейности. Имаше и препратки към миналото, когато се е смятало, че НПО източват средства от различни фондове и не е имало доверие към тях. Дългогодишният опит на сдружението опровергава всички изказвания и мисли в тази връзка със своята дейност, това се подчерта от хората, които се изказаха. Въпреки всички трудности и несгоди, сдружение „Хаячи“ успя на се запази,  да изгради голям и сплотен екип- екип, който стриктно следва начертаните пътища на развитието на сдружението както през годините, така и занапред. Инициативите, проектите и дейностите, които извършва сдружението поддържат имиджа на НПО сектора в положителна насока.

С финансовата подкрепа на Български фонд за жените и Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения са единствено на автора(ите) и не отразяват непременно тези на Българския фонд за жените, Европейския съюз или Европейската изпълнителна агенция за образование и култура. Нито БФЖ, нито ЕС, нито ЕИАОК могат да бъдат държани отговорни за тях.

 423 прегледа общо,  18 днес

Facebook коментари
Споделете тази статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *