Проект „Невидимите, които виждаме“  е част от проект за подобряване на майчиното      и детско здраве сред ромска общност „С грижа от 0 до 3“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на фондации „Тръст за социална алтернатива“, „Отворено общество“ и „Портикус“.

  1. Организиране и провеждане на срещи с партньорите. Провеждат се  срещи, на които  запознаваме участниците с целите на нашия проект и кампания с идеята да споделяме добри практики, да усилим подкрепата за промяната, към която се стремим и да покажем работещ модел на коалиционно взаимодействие и подкрепа. Чрез тези взаимоотношения ще ангажираме сериозни съмишленици и ще разширим обществената информираност по проблема и предлаганите от нас решения. Планирането на тези срещи става за по-краткосрочен период, за да отчитаме и динамиката и да постигаме реалистичност.
  2. Срещи за привличане и работа с местни медиатори, лидери на мнения и съмишленици от общността. Продължаваме да провеждане  неформални, срещи, които планувани в нашия  регион, като Сдружение „Хаячи“ е част от организациите от РГ „Безопасност и сигурност “. Във срещите вземат участие – местни медиатори, лидери на мнения и съмишленици от общността, активисти и доброволци от НПО, активни ромски граждани, представители на местната власт. Това са кратки 50-80 минутни срещи за представяне на проблема и ангажиране на участниците за съвместни действия по неговото решаване. Важно е да чуем и гледната точка на представителите на общността и да ги запознаем с това, което планираме по проекта и резултатите от изпълнението.  Разчитаме на тяхното влияние и възможности да достигат и информират хората в общността за идеите на проекта и какво е важно засегнатите да знаят и как да съдействат.

 939 прегледа общо,  1 днес

Facebook коментари
Споделете тази статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *