Екипа на сдружение „Хаячи“ организира и проведе среща с представители на етнически малцинства за овластяване на жените и момичетата от кв. „Дружба“ гр. Нови пазар на тема „Жената прави светът по-добър, по-щастлив, по-съвършен“ по Проект 101091529 BIRDS in BG, CER в рамките на програма „Мисия: възможна“ на БФЖ, с финансовата подкрепа на Български фонд за жените (БФЖ) и Европейския съюз (ЕС) съгласно Дог. № 23-PROP-000075 със Сдружение „Хаячи“ с обществено полезна дейност.

Денят на жената започва да се отбелязва още в началото на ХХ век, като по това време той е най-вече символ на борбата за равноправие между жените и мъжете. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените права и постижения на жените. Започнал като политически и икономически протест на жени социалистки, празникът постепенно става неотменима част от бита и културата на много страни. В наши дни 8 -ми март няма толкова политическа окраска, а е ден, в който мъжете изразят своята обич, любов, уважение, симпатия и внимание към жените около тях.

Проведохме дискусия по темата с жените. В края на срещата поздравихме всяка от тях с настъпващия празник 8 -ми Март – Международен ден на жената със символични подаръчета.

Проектът BIRDS in BG e съфинансиран от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения са единствено на автора(ите) и не отразяват непременно тези на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). Нито Европейският съюз, нито предоставящият ги орган могат да бъдат държани отговорни за тях.

 986 прегледа общо,  1 днес

Facebook коментари
Споделете тази статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *